RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Våkner først om to døgn

Sist oppdatert:
Israelske medier melder torsdag kveld at Ariel Sharons hjerte og hjerne nå fungerer uten kunstig hjelp.

Sharon reagerer også på stimulering, melder AP.

Nevrokirurgen Zeev Feldman ved Tel Hashomer-sykehuset i Israel, som ikke er involvert i Sharons behandling, sier til AP at de forløpige resultatene ser ut til å være positive.

- Jeg tror dette er gode nyheter. Informasjonen om at statsministeren reagerer på stimulering kan tyde på at han våkner opp fra operasjonen, sier Feldmann til Channel 2.

- Dette er første gang vi har positive indikasjoner på Sharons helse, legger han til.

Sharon blir holdt bevisstløs og bedøvelsen kan vare opptil 72 timer opplyser sykehuset til AP. Først etter minst 48 timer vil legene gjøre forsøk på å vekke den israelske statsministeren.

Den israelske statsministeren har ligget i respirator etter en syv timer lang operasjon torsdag for å stanse de omfattende blødningene i hjernen hans.

Sharon ble hentet på sin ranch i sørlige Israel onsdag kveld og fraktet til sykehus i Jerusalem i ambulanse.

Det ble raskt konstatert at 77-åringen var rammet av sitt andre slag på få uker. 18. desember ble han rammet av et mindre slag.

Hjerneslaget som rammet ham onsdag var adskillig kraftigere, og det antas nå at Sharons tid som Israels leder er over. Landets visepresident har allerede overtatt makten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere