RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vakt ved norsk ambassade drept

Sist oppdatert:
Sikkerhetsvakten (23) ble skutt av to ukjente menn.

Mohammad Zarab, som voktet den norske ambassaden i Pakistan, ble skutt i 20-tiden mandag da han var på vei hjem fra jobb, skriver Aftenposten.no.

Ifølge nettstedet Dawn.com skjedde drapet i bydelen Iqbal Town. Sikkerhetsvakten skal være ansatt i et privat sikkerhetselskap.

- Vi har ikke noe grunnlag for å tro at dette drapet hadde sammenheng med ambassaden. Vi har ikke grunn til å tro at dette dreier seg om et angrep på Norge eller norsk ambassadepersonell, sier ambassadør Janis Bjørn Kanavin til Nettavisen.

Flere teorier
Ifølge ambassadøren jobber lokalt politi utfra noen mulige teorier.

- Dette går blant annet på om det kan dreie seg om familiefeider eller andre sammenhenger som av og til utløser denne form for hendelser, men jeg kan ikke spekulere i bakgrunnen for dette. Men det er på bakgrunn av politets opplysninger at jeg er såpass kategorisk som jeg er. Så langt er politiet helt klare på at de ikke tror drapet har sammenheng med oss.

Mannen bodde ifølge ambassadøren hos sin onkel i en del av byen der det har vært en del vold de siste månedene. Her har folk også tidligere blitt utsatt for grove forbrytelser og drap. Mannen ble drept nær sitt bosted.

23 år
- Han hadde vært ansatt som sikkerhetspersonell ved ambassaden i et halvt år, og var 23 år gammel, sier Kanavin.

- Gjør ambassaden noe i forhold til mannens familie?

- Det vil jeg ikke gå inn på. Dette er litt komplisert, og vi er ikke arbeidsgiver. Mannen er ugift, og jeg ønsker ikke gå nærmere inn på hva vi gjør i forhold til saken.

Ikke trusler
Ambassaden har ikke mottatt trusler den siste tiden.

- Det er stadige uttalelser fra ulike aktører som kan tolkes i forskjellige retninger, men jeg anser ikke at vi har mottatt noen trusler. Det sies mye i denne delen av verden, men det har ikke vært noe konkret mot ambassaden, sier Kanavin.

- Dette er en fryktelig tragisk hendelse som berører oss, i og med at det er en person vi så hver dag, men jeg tror ikke dette har noen mer direkte sammenheng med ambassaden og Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere