RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
– Ifølge opplysningene vi har fått, hørte besteforeldrene at ytterdøra plutselig gikk igjen, og at gutten var gått ut. Alt gikk veldig fort. Siden det er han borte
– Ifølge opplysningene vi har fått, hørte besteforeldrene at ytterdøra plutselig gikk igjen, og at gutten var gått ut. Alt gikk veldig fort. Siden det er han borte (Privat)

Valde (2) funnet etter 19 timer

Sist oppdatert:
Bare noen hundre meter hjemmenifra.

SISTE: Han ble funnet lørdag formiddag, noen få hundre meter fra huset han forsvant fra fredag ettermiddag. Han blir nå undersøkt av helsepersonell, men det er ikke opplyst hvilken tilstand han er i.

Nærmere tusen frivillige deltar i leteaksjonen etter en to år gammel gutt som forsvant fra besteforeldrenes hjem ved Hedemora i Sverige.

Valde Laurila (2) forsvant fredag ettermiddag. Siden da har både politi og opp mot 1.000 frivillige lett etter den lille gutten.

– Hele byen hjelper til, alle som er i stand til å være ute og lete, sier guttens far, Matias Laurila, til Aftonbladet.

Lørdag formiddag var det imidlertid fortsatt ingen spor etter gutten.

– Det var ned mot minus fire grader i natt. Vi må finne gutten nå så fort som mulig, sier Kenneth Söderlund i organisasjonen Missing People, som deltar i letearbeidet.

Hunder og helikopter

Politiet selv har satt inn store ressurser. Ti patruljer med hundepatruljer søkte i området ved Vikmanshyttan utover kvelden og natten. Et politihelikopter er også satt inn til letingen i skogsområdet, der det er søkt med varmekamera og lyskastere.

– Vi fortsetter å søke, og vårt hovedmål er å finne gutten i live. Engasjementet fra allmennheten er helt utrolig, sier politiets innsatssjef Alex Maripuu.

Døren gikk plutselig igjen

Gutten, som er kledd i dongeri, gul skjorte og røde sko, forsvant fra farmorens hus i 16-tiden fredag.

Ifølge svenske medier var farmorens samboer alene med gutten på det aktuelle tidspunktet mens farmoren hadde tatt Valdes bror til helsestasjonen i Hedemora.

– Farmorens samboer går på toalettet og hører at ytterdøren smeller igjen. Alt gikk veldig fort. Siden det er han borte, sier Göran Lekander ved politiet i Dalarna.

Pårørende lette selv en times tid før de varslet politiet. Inntil videre har ikke politiet mistanke om noe kriminelt i forbindelse med forsvinningen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere