Valglokalene åpnet klokka 7 lokal tid, rundt klokka 2 norsk tid, og stenger klokka 20.

Det har gått et drøyt år siden myndighetene brutalt slo ned demonstrasjoner mot høye drivstoffpriser i landet. Ifølge offisielle tall ble 238 mennesker drept.

President Kassym-Jomart Tokajev oppløste nasjonalforsamlingen i januar og utlyste nyvalg som del av en innsats for å «modernisere» landet. Han har blant annet lovet reformer av statlige institusjoner.

Uavhengige kandidater får delta i valget for første gang på nesten 20 år, og sperregrensa er senket til 5 prosent. I tillegg er det satt av en kvote på 30 prosent for kvinner, unge og mennesker med funksjonsnedsettelser.

Samtidig er det ingen sterke opposisjonspartier, ifølge Reuters, og Tokajev ventes å styrke posisjonen sin. Det kan gi han en sterkere hånd i utenrikspolitikken.

Tokajev fikk støtte av Russland under uroen i fjor, men han har avstått fra å støtte russernes invasjon av Ukraina og annektering av regioner i landet.

Samtidig prøver landet å opprettholde et godt forhold til Russland, som både er naboland og den viktigste handelspartneren, og Vesten.

(©NTB)