RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vampyr-flaggermus drepte barn

Blodtørstige vampyr-flaggermus har tatt livet av elleve barn i Amazonas. Nå har dødsdyrene sendt den vettskremte befolkningen på flukt.

De elleve barna døde av rabies over en periode før jul etter å ha blitt bitt av flaggermusene. Alle de døde barna var under seks år, og tilhørte ulike indianerstammer i det nordlige Amazonas i Peru.

Vampyr-flaggermusene skal ifølge en ekspert være ganske elskelige små vesener. Det spørs om ikke innbyggerne i Condorcanqui-provinsen betviler dette.

For nå har de mange angrepene fått innbyggere til å flykte fra hjemmene sine. Rabies-utbruddene skal imidlertid være under kontroll, opplyser helsepersonell til Reuters.

1101 personer har så langt blitt bitt av flaggermusene, og har fått vaksine mot rabies.

Vampyr-flaggermus lever kun i Latin-Amerika, og blod er det eneste de livnærer seg på. Når dyr ikke er tilgjengelige, oppsøker de mennesker. Ofte utvikler de en smak for én bestemt persons blod.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere