*Nettavisen* Nyheter.

Vanskelig å identifisere de døde

Foto: (AP Photo / Scanpix)

Det er nærmest umulig å identifisere de døde etter flytragedien i Indonesia onsdag. Se video.

08.03.07 08:58

22 personer mistet livet da et fly krasjet og begynte å brenne under landingen på flyplassen i Yogyakarta.

Onsdag kveld startet det vanskelige identifiseringsarbeidet av de døde. Levningene er så istykkerbrent at det er blitt en nærmest umulig oppgave, melder Reuters.

Ugjenkjennelige
Bare ni av de døde er identifisert.

- De er brent til det ugjenkjennelige. Jeg kan ikke beskrive det med ord, sier Laras Widhyo, som representerer flyselskapet Garuda.

Det var 133 passasjerer og sju besetningsmedlemmer på ulykkesflyet GA 200, og de aller fleste kom altså fra ulykken med livet i behold.

- Noen av ofrene var faste kunder, men vi kan bare gjette hvem som er hvem. Rettsmedisinere har jobbet med å identifisere dem siden i går, sier Widhyo til Reuters.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke terror
Indonesiske luftfartsmyndigheter etterforsker ulykken, og årsaken er ennå ikke brakt på det rene. Både piloten og co-piloten skal avhøres. Begge kom fra ulykken uten alvorlige skader, men er begge fortsatt i sjokk.

Indonesias president sa imidlertid onsdag at ingenting tyder på at det ligger terror eller sabotasje bak.

- Alt tyder på at dette var en tragisk ulykke, sa president Susilo Yudhoyono

Polititalsmannen Sisno Adiwinoto sier den innledende etterforskning tyder på at menneskelig svikt under landingen er årsaken.

Yogyakarta ligger 440 kilometer sørøst for hovedstaden Jakarta, og er kjent for å ligge i det kulturelle hjertet av Indonesia. Adisucipto-flyplassen i byen er beryktet for sin korte og ujevne rullebane.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.