RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vant 21 millioner på poker

Sist oppdatert:
Svenske Martin de Kenijff (32) vant natt til lørdag verdens største pokerturnering og kan dra hjem med 21 millioner kroner i gevinst.

Av 343 spillere gikk svensken etter fire dagers spill hjem med seieren i en av verdens største poker-konkurranser, World Poker Tour.

I potten lå rekordhøye åtte millioner dollar, den største pengesummen som noensinne har stått på spill i en pokerturnering.

Turneringen, som startet mandag, gikk selvsagt av stabelen i verdens spillby nummer én, Las Vegas, der den 32-årige svensken har bodd det siste året sammen med kjæresten. Hans syv år gamle sønn bor i Stockholm.

- Jeg er helt overveldet. Hva skal jeg si - det er jo det største man kan vinne, sier han til Aftonbladets nettutgave en halv time etter seieren.

Poker har de siste årene blitt en enromt populær publikumssport i USA, og da turneringen startet var kjendiser som Mimi Rogers og Ben Afflec rundt spillbordene - begge pokerfanatikere.

Martin de Kenijff har de siste 12 årene mer eller mindre levd av sine pokerferdigheter.

Den sindige svensken tror ikke at livet hans vil bli så mye forandret etter seieren.

– Jeg vet at jeg skal kjøpe meg en Cadilac og at jeg skal sette inn en real sum til min sønn. Hans lykke-til-spark i forkant av konkurransen gjorde susen, sier Martin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere