RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP PHOTO/ DOMINIQUE FAGET

Vant mesterskapet i middagslur

Sist oppdatert:
Med ekstrapoeng for tordnende snorking, dro han i land seieren i siestamesterskapet. Se bildene.

Siestaens venner, kaller foreningen seg, og de beskriver den spanske middagsluren som en nasjonalsport. Hva var da mer naturlig enn å arrangere et spansk mesterskap. Det gikk over ni dager og ble avsluttet lørdag, melder nyhetsbyrået EFE.

Se flere bilder i karusellen nederst i saken.

70 desibels snorking
62 år gamle Pedro Soria Lopez, opprinnelig fra Ecuador og for tiden arbeidsledig, stakk av med seieren og premien på 1000 euro (vel 8000 kroner). Midt i et travelt kjøpesenter i Madrid oppholdt han seg 17 minutter i drømmeland. Det var riktignok en deltaker, Lominchal Fermin, som sov i 18 minutter, men 62-åringen scoret ekstrapoeng for sine imponerende 70 desibel høye snorkelyder.

På tredjeplass kom en kvinne, Anna Pietkiewica.

Beste sovestilling
Det ble også delt ut priser blant annet for mest elegante siesta og beste sovestilling. Den siste prisen gikk til sju år gamle Luxiya Wu.

Lederen for Siestaens venner, David White, sier mesterskapet er en kamp mot tendenser i vårt moderne samfunn, der det han beskriver som en latinsk skikk, er under press.

Slik målte de søvnen
360 personer deltok i mesterskapet som gikk i runder på 20 minutter. Overdommer var en lege som målte når deltakerne gikk inn i drømmesøvn og hvor lenge den varte ved å måle deres hjerterytme, melder EFE.

3832

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere