RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Våpendrama i ambassade

Sist oppdatert:
Flere personer, blant dem ambassadøren, skal ha blitt holdt som gisler av en væpnet mann i Russlands ambassade på Costa Rica.

Politiet i Costa Rica bekrefter overfor nyhetsbyrået Associated Press (AP) at en ung mann tok åtte personer som gisler ved den russiske ambassaden i hovedstaden San Jose. Flere av gislene forlot bygningen etter kort tid, men Russlands ambassadør Valerij Nikolajenko var ikke blant dem.

Etter at mannen hadde forskanset seg i bygningen i tre timer kom han ut frivillig. Ingen skal ha blitt skadd i dramaet.

- Ikke gisler
Ambassadør Nikolajenko avviste imidlertid overfor den nasjonale tv-stasjonen Channel 7 Telenoticias at det dreide seg om et gisseldrama.

Ifølge ham skal to personer ha tatt kontroll over deler av bygningen, og ambassadepersonell forsøkte å overtale de til å forlate stedet.


Den fire etasjer høye bygningen ble omringet av politiets styrker og området rundt sperret av.

Sammen med mor
Det ble satt i gang forsøk på å oppnå kontakt med den angivelige gisseltageren som skal være en kasakhstaner i starten av 20-årene.

Politiets talsperson, Francisco Ruiz, sier at mannen ble sett på vei inn i ambassadebygget sammen med sin mor.

Ifølge Ruiz var ambassadøren blant minst tre personer som fortsatt ble holdt fanget i bygningen. Ifølge tv-kanalen Channel 6 News oppholdt Nikolajenko seg i et sikret rom under dramaet.

Uklart motiv
Motivet bak dramaet er uklart. En nasjonal tv-stasjon rapporterer at den væpnede mannen ble opprørt over ambassadepersonellets manglende evne til å fullføre et stykke papirarbeid. Andre nasjonale medier hevder mannen ble forbannet etter å ha fått visumavslag.

Gisseltageren skal ha kommet til øyriket i 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere