Våpenhvile fra mandag

Våpenhvilen mellom Israel og Hizbollah vil starte klokken 07 mandag morgen.

13.08.06 16:40

Det sier FNs generalsekretær Kofi Annan ifølge BBC. Annan kunngjorde tidspunktet for når våpenhvile trer i kraft etter å ha diskutert vilkårene i avtalen med statsministrene i Libanon og Israel.

Fortsetter krigen ut søndag
Til tross for at tidspunktet er satt ventes det at Israel vil fortsette sin krigføring gjennom hele søndagen. Operasjonene i Libanon har blitt utvidet i et siste forsøk på å tvinge Hizbollah ut av hele Sør-Libanon.

Søndag ga Hizbollahs leder Hassan Nasrallah beskjed om at hans gruppering vil overholde våpenhvileavtalen som ble enstemmig vedtatt av FNs sikkerhetsråd natt til lørdag.

Men også Hizbollah har gitt beskjed om at de ikke vil avslutte kampene før alle israelske soldater har kommet seg ut av Libanon.

Bare libanesere med våpen
Libanons regjering har også godkjent FN resolusjonen, som krever fullstendig avslutning av alle krigshandlinger, selv om statsminister Fouad Siniora ga beskjed om at de har visse reservasjoner i forhold til avtalen.

Libanesiske representanter sa at etter avtalen skal bare libanesiske styrker har rett til å bære våpen i sør. Utenom dette skal hele området sør for Litani-elven være demilitarisert.

- Lettet
- Det vil ikke finnes noen våpen i landet i området sør for Litani. Det skal ikke finnes andre våpen, enn de som tilhører regjeringen, sier Siniora.

Kofi Annan ga på sin side uttrykk for å være veldig lettet over at avtalen nå er på plass, men at han helst skulle sett stridighetene opphøre umiddelbart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.