RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Våpenhvile i Somalia

Sist oppdatert:
Den somaliske regjeringen og de islamistiske opprørsgruppene har inngått en våpenhvileavtale.

KHARTOUM (TV 2 Nettavisen): Avtalen ble undertegnet av Somalias utenriksminister Abdullah Sheik og leder for islamistgruppens delegasjon Mohammed Ali Ibrahim i Sudans hovedstad Khartoum torsdag ettermiddag.

- Somalierne i Norge må være veldig glade for at vi har startet denne viktige prosessen for å få fred i hele landet, sier Mohammed Ali Ibrahim til TV 2 Nettavisen.

Avtalen er forhandlet fra av Den arabiske liga.

- Den arabiske liga har meklet i hele dag mellom den somaliske regjering og islamistene. Vi klarte å komme frem til en avtale om at de skal starte forhandlinger om å løse alle sine problemer. Vi er glade for at vi klarte dette på en dag, sier Samir Hossni, som har ansvar for somaliske saker i Den arabiske liga, til TV 2 Nettavisen.

Partene er enige om å anerkjenne dagens overgangsregjering i landet, samtidig som regjeringen anerkjenner de muslimske domstolene.

Partene skal møtes til nye forhandlinger 15. juli.

Generalsekretær i Den arabiske liga Amr Mussa sier til TV 2 Nettavisen at torsdagens avtale sender en utvetydig beskjed til verdenssamfunnet:

- Vi må ikke snakke om å sende utenlandske styrker til Somalia, sier han.

Det har de siste årene vært nesten lovløse tilstander i Somalia, og de siste ukene har islamistiske styrker gjort store militære fremskritt. Styrkene har tatt kontroll over hovedstaden Mogadishu og flere andre viktige byer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere