RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Våpenhvilen brutt

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Kraftig skyting førte torsdag kveld til brudd på den skjøre våpenhvilen mellom opprørere og regjeringssoldater i flyktningeleiren i Libanon.

Ifølge nyhetsbyrået AP kom det til kraftig skyting med maskingeværer rundt og i flyktningleiren Nahr el-Bared nær Triopli nord i Libanon.

Se innslag på Sumo.

Det er ikke så langt klart hva som var årsaken til at dette skjedde. Inntil solnedgang torsdag var det kun sproradisk skyting som truet våpenhvilen.

Tidligere pån dagen flyttet libanesiske tropper sine styrker rundt Nahr-el-Bared, men gjorde ikke noe forsøk på å øke trykket. Antageligvis forsøker libanesiske myndigheter å vinne tid til forhandlinger og å få opprørerne til å innfri et ultimatum fra myndighetetene om overgivelse. Ellers vil de møte et militært angrep.

Siden søndag har det vært blodige kamper avbrutt av en rekke våpenhvileavtaler som har gitt en rekke av de 40.000 palestinske flykningene i leiren muligheten til å flykte, og Røde Kors til å hente ut skadde og døde.

Den islamistiske opprørsgruppen Fatah al-Islam har søkt tilflukt i leiren, og kjemper mot regjeringssoldater fra Libanon utenfor leiren som er væpnet med tanks og annet våpenmateriell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere