RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Våpenhvilen holder på Gazastripen

Den 72 timer lange våpenhvilen mellom Israel og Hamas som trådte i kraft natt til mandag, holdt fortsatt mandag morgen.

En israelsk militær talskvinne i Tel Aviv sier at det ikke er registrert noen brudd på våpenhvilen siden den ble innledet ved midnatt.

Israel har sagt at de vil sende en høytstående delegasjon til Kairo for å delta i indirekte samtaler med palestinske grupperinger om en lengre våpenhvile dersom ingen raketter lander i Israel i løpet av morgenen.

Delegasjonen reiste fra Kairo i protest da væpnede grupper på Gazastripen gjenopptok rakettangrepene etter at den forrige 72 timer lange våpenhvilen utløp fredag.

Før den siste våpenhvilen trådte i kraft, sendte palestinske grupperinger en siste skur av raketter mot Israel søndag kveld.

Den væpnede grenen av Hamas, Qassam-brigadene, sier at de fem minutter før våpenhvilen lyktes i å sende en rakett mot Tel Aviv som ikke ble skutt ned av det israelske rakettforsvaret. Vitner sier raketten landet i utkanten av byen.

Israel på sin side angrep elleve grupper militante palestinere søndag kveld. Blant dem var en Hamas-aktivist som de israelske militære sier er ansvarlig for tunnelnettverket i den nordlige delen av Gazastripen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere