RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Våpeninspektører til Danmark

FNs våpeninspektører kommer i neste uke til en fabrikk i Danmark for å sjekke om den produserer deler til kjemiske våpen.

P.K. Chemicals i Køge fremstiller organiske forbindelser til matarer, helsekost, kosmetikk og farmasøytiske produkter. Nå får fabrikken besøk av et kobbel internasjonale våpeninspektører fra FNs Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW), melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Organisasjonen pålegger alle kjemiske virksomheter å gi opplysninger om kjemikaliene som er omfattet av FN-konvensjonen om kjemiske våpen. I neste uke skal det sjekkes at erklæringene Danmark gir om aktiviteter som er relevante for utviklingen av kjemiske våpen er korrekte.

Direktør Lars Skov Ibsen i P.K. Chemicals forklarer at interessen for akkurat hans fabrikk skyldes at bedriften bruker et kjemikalie som kan brukes til kjemiske våpen til fremstillingen av såkalt farmasøytiske hjelpestoffer.

- Derfor er det helt naturlig at OPCW holder øye med hvor store mengder av stoffet vi bruker i produksjonen. Har man kontroll på kjemikaliene, har man kontroll på de kjemiske våpnene, forklarer han Ritzau.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere