RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Var Dianas sjåfør MI6-spion?

Sist oppdatert:
Britiske etterforskere undersøker nå om sjåføren som kjørte ulykkesbilen da prinsesse Diana døde, i virkeligheten var spion for MI6.

Jobbet sjåføren, Henri Paul, som kjørte ulykkesbilen da prinsesse Diana døde, i virkeligheten for den britiske militære etterretningstjenesten MI6? Dette skal være et av spørsmålene Scotland Yard reiser i sin etterforskning, ifølge Daily Mail.

Henri Paul, sikkerhetsoffiser ved Ritz Hotel, døde selv i den tragiske ulykken i Paris i august 1997.

Kjørte i påvirket tilstand
Resultatet av blodprøvene viste en promille det nå reises spørsmål ved. Eksperter har uttalt at med de høye verdiene av karbonmonoksid i blodet, ville han ikke vært i stand til å gå, langt mindre kjøre bil.

Ifølge Daily Mail må Scotland Yards sjefsetterforsker John Stevens komme til bunns i påstandene om at Henri Paul var på lønningslista til MI6 da han kjørte ulykkesbilen i Paris for sju år siden. Var oppdraget hans egentlig å spionere på Diana og kjæresten Dodi, og Dodis far, Mohamed al-Fayed, som eier Harrods og Ritz?

Penger på bok
Etterforskerne skal blant annet forsøke å finne ut hvorfor Henri Paul, som hadde en nokså normal lønn som sikkerhetsoffiser ved Ritz, hadde en rekke bankkonti med store pengesummer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere