Var hjemløs i London

Foto: (Bergesen)

Endelig har politiet funnet ut hvor den mystiske flåtemannen kom fra.

01.05.06 20:39

Politiet fikk bekreftet dette mandag, ifølge Expressen.

- Vi har fått bekreftet fra forsamlingsmedlemmer i en metodistkirke i London at de har hjulpet ham med mat og husrom. Det skal de har gjort de to siste årene, sier pressetalskvinne Anna Rosenberg hos politiet i Gøteborg til TV 2 Nettavisen.

Hun forteller at mannen selv har innrømmet opplysningene i avhør.

- Han har selv sagt at han jobbet svart i London, sier Rosenberg.

- USA er hans mål
Flåtemannen er også i England kjent under navnet George Williams, som han har oppgitt til politiet i Sverige.

- Britiske myndigheter er kjent med at han har vært i landet. Han har brukt samme navn som han har brukt nå, sier Rosenberg.

Likevel er det visse ting han ikke ønsker å snakke om.

- Han prater ganske mye, men det er visse saker han ikke vil svare på. Han vil blant annet ikke si fra hvilket fartøy flåten ble slengt i vannet fra, hvor fartøyet kommer fra og hvor det skulle, sier pressetalskvinnen til TV 2 Nettavisen.

Rosenberg forteller at mannen har sagt at han har et mål.

- Han vil til USA. Det er hans mål, sier hun.

Flytende på havet
Det var mannskapet om bord på gasstankeren «Berge Odin» som fant den 47 år gamle mannen på en flåte av oljefat og pallematerialer flytende i Skagerrak, da de var på vei fra Brayfoot Bay i England til Stenungsund for over en uke siden.

Flåtemannen ble plukket opp i internasjonalt farvann, 30 nautiske mil syd for Kristiansand.

Se bilder av flåtemannen nederst i saken.

Selv har han fortalt at han ble satt på havet av et engelsk skip, men har ellers kommet med få detaljer til politiet. Mannen hadde drevet rundt på havet i flere dager da han ble reddet.

I avhør har 47-åringen også fortalt at han ble passert av en rekke fartøy mens han satt på flåten.

- Han sier at flere fartøy kjørte forbi ham. Han skrek og viftet med armene for å få oppmerksomhet, men ingen grep inn, sa pressetalsmann Jan Strandgård hos politiet i Göteborg til TV 2 Nettavisen for et par dager siden.

- Jeg ble adoptert
Det store mysteriet har vært hvor mannen kommer fra. Han har hevdet at han heter er født i 1959 i Cape Town i Sør-Afrika.

Han har også sagt at han som ettåring ble adoptert av en russisk-jødisk familie, og at han har bodd i både Israel og USA.

Svensk politi har ennå ikke klart å finne ut hvor mannen opprinnelig kommer fra, selv om de nå vet hvor han har oppholdt seg de to siste årene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag