*Nettavisen* Nyheter.

Var i Arboga drapskvelden

Den mistenkte tyske kvinnen (31) var i Arboga kvelden drapene skjedde.

22.03.08 20:44

Den tyske kvinnen (31) som er mistenkt for å ha drept to små barn og skadet barnas mor, innrømmet lørdag overfor tysk politi at hun var i Arboga på drapskvelden. Det skriver den svenske avisen Expressen.

- Vi har dessuten flere vitneutsagn som i høy grad støtter oppunder dette, sier statsadvokat Frieda Gummesson til avisen.

Les også: Blodig hår kan felle drapsmistenkt

Lørdag ble det innledet et nytt fengslingsmøte i politihuset i Västerås, hvor Gummesson begjærte at alvorlighetsgraden i mistanken mot kvinnen skulle økes fra «skäligen mistenkt for brott» som tilsvarer å være siktet med lav grad av mistanke til «sannolika skäl» som tilsvarer skjellig grunn til mistanke.

Retten valgte å se bort fra dette, til tross for at statsadvokaten mener de har fremlagt nye bevis.

- Har tilstått
Gummesson legger til grunn at den tyske kvinnen overfor tysk politi skal ha innrømmet å ha vært i Arboga kvelden drapene fant sted.

- Jeg har fått vite at hun har bekreftet overfor tysk politi at hun var i Arboga den aktuelle kvelden, sier Gummesson til avisen.

Den tyske kvinnens svenske advokat Per-Ingvar Ekblad er ikke enig med Gummesson.

- Jeg mener at det ikke fremgår av forhørene at hun var i Arboga akkurat denne spesifikke kvelden, sier Ekblad.

Støtte fra vitner
Ifølge statsadvokaten støttes kvinnens tilståelse av en rekke vitneutsagn både fra personer som befant seg på toget mellom Arboga og Stockholm, som kvinnen mistenkes for å ha tatt mandag kveld. Tilståelsen støttes også av andre mennesker som skal ha truffet kvinnen i løpet av mandagen.

Tingrettens avgjørelse om å opprettholde alvorlighetsgraden på siktelsen er et tilbakeslag for aktor, som nå har sju dager på seg til å finne nye, sterkere bevis.

Overga seg i Tyskland
Den mistenkte overga seg til politiet i Tyskland torsdags kveld. Hun benekter enhver befatning med drapene. Den mistenkte kvinnen hadde i lengre tid et forhold til barnas stefar. Stefaren bodde i huset til de drepte barna.

Det er ennå ikke funnet noe mordvåpen, men en politikilde sier til den svenske avisen Aftonbladet at barna skal ha blitt drept av en gjenstand som ligner en hammer.

- Skadene tyder på at det var en hammer. Og ettersom familien var i gang med oppussing av huset behøvde ikke morderen ha hatt med seg våpenet, sier kilden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.