RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Var i bryllupet til de drapssiktede

Sist oppdatert:
Norske Ståle Helseth (40) og kona feiret bryllupet til de som nå er siktet for å ha drept dem.

Nordmannen Ståle Helseth (40) bodde i den russiske byen Astrakhan sammen med sin kone Svetlana (23). Helseth og hans russiske kone var i bryllupet til Olga (22) og Aleksander Golfmann (27) høsten 2006. To år senere ble Helseth og kona brutalt drept i leiligheten deres, og Olga og Aleksander er siktet for drapene.

Aleksander har tilstått drapene, men han hevder at kona er uskyldig.

- Nå vet vi at Aleksander hadde kruttslam på hendene, og derfor vet vi med sikkerhet at det var han som utførte drapene. Det ble også funnet spor etter krutt på hendene og ansiktet til kona Olga, og derfor vet vi at hun befant seg i rommet da drapene fant sted, sier Anna Konyaeva, talskvinne for politiet i Astrakhan, til Nettavisen.

Drept mens de sov
Politiets teori er at Olga ble med nordmannen og kona hjem i leiligheten deres etter en kveld på byen søndag for to uker siden. Etter at Helseth og kona hadde sovnet, skal Olga ha sluppet ektemannen Aleksander inn i leiligheten for å drepe dem, ifølge politiet.

Motivet for drapet var ran, og de drapssiktede tok med seg ofrenes mobiltelefoner, kredittkort, smykker og penger før de forlot leiligheten.

Politiet har siktet en tredje person for medvirkning til drap, som er faren til den siktede Olga. Politiet mistenker faren for å ha plukket opp det siktede ekteparet i bil like etter drapene.

- Verken kona eller faren snakker til politiet. Ifølge russisk lov har de muligheten til å avstå fra å gi forklaring, sier Konyaeva.

Høy drapsstatistikk
Russlands storbyer er kjent for den harde kriminaliteten og den høye drapsstatistikken, og Astrakhan er intet unntak.

- Det var 250 drap eller voldshandlinger som endte med dødsfall i Astrakhan-regionen i 2007. Det er én million innbyggere i regionen mens det er cirka 500.000 innbyggere i byen Astrakhan, sier Konyaeva.

Til sammenligning ble 32 mennesker drept i Norge i 2007, ifølge drapsstatistikken til Kripos.

Båren til Helseth skal ifølge Konyaeva ha blitt sendt til Norge. Helseth og Svetlanas 15 måneder gamle sønn blir inntil videre boende i Russland hos mormoren.

Vinn Samsung-mobiler i Nettavisens kunnskapsquiz!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere