Gå til sidens hovedinnhold

- Vår lille pakkisvenn

Prins Harry har lagt seg flat etter at hans omtale av kollega ble fanget på bånd.

(SIDE2): Prins Harry lot kommentaren falle for tre år siden under en treningsmanøver på Sandhurst militærakademi.

- Var en spøk
Ifølge St. James Palace var det en spøk sagt uten noen onde hensikter om og til et skattet medlem av prins Harrys tropp. En av Harrys treningskamerater var en offiser fra den pakistanske hæren.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Videoen som nå har kommet fram er delvis skutt av prinsen selv og er en humoristisk introduksjon til prinsens militære kolleger. Han omtaler kollegaen Ahmed som «vår lille pakkisvenn» og kaller en annen kollega for «et tørklehue», i britisk sammenheng brukt om irakiske militære.

Beklager på det sterkeste
I en uttalelse fra St. James Palace sier prins Harry at han er fullt innforstått med at disse kallenavnene i det daglige er svært fornærmende.

- Han er utrolig lei seg om folk har blitt fornærmet, heter det ifølge The Daily Mail. Men samtidig understrekes det at innspillingen ble gjort i en humoristisk sammenheng og at ingen av kommentarene var ment å såre. Også de andre militære kameratene deltar i videobåndet, og prinsen selv blir omtalt som «Mr. Wales».

Hils til corgiene, farmor!
Det er ikke bare Harrys pakistanske kollega som ble offer for prinsens vitsing. I en scene later han også som han ringer hjem til farmor, eller dronning Elizabeth.

- Hils så mye til corgiene! Sier Harry.

Britiske politikere har en viss forståelse for at Harrys kommentarer er gjort i ren privat sammenheng, men mener at han som representant for kongehuset må passe munnen sin fordi han delvis legitimerer rasistiske uttalelser bare ved å si dem. Den britiske hæren, som er mangekulturell, har jobbet mye med å forhindre rasisme i rekkene.

Det er ikke første gangen prinsen er ute på tynn is. For noen år tilbake møtte han til kostymeparty i naziuniform, noe som fikk et samlet pressekorps til å spørre hvor Harry hadde gjort av hodet sitt.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus