RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vår tids Robinson funnet

Dette bildet viser de store ødeleggelsene flodbølgen har etterlatt seg på øya Car Nicobar i det indiske hav. En mann overlevde 25 dager på kokosnøtter på en øy i nærheten.
Dette bildet viser de store ødeleggelsene flodbølgen har etterlatt seg på øya Car Nicobar i det indiske hav. En mann overlevde 25 dager på kokosnøtter på en øy i nærheten. Foto: REUTERS/Jayanta Shaw
Sist oppdatert:
En mann overlevde 25 dager på en øde, flodbølge-rammet øy i det indiske hav før han tidligere denne uken ble reddet av det indiske forsvaret. Han kan trolig takket den gode tilgangen på kokosnøtter for at han overlevde.

Michael Mangal ble plukket opp på den lille øya Pillow Panja og reddet av tidligere denne uken, opplyser en indisk militærkilde til Reuters.

En redningsbåt oppdaget mannen da han viftet med et flagg som han hadde laget av klærne sine.

Skylt på havet
Mangal tilhører en stamme på de nicobaresiske øyene i det indiske hav. Han fortalte redningsmannskapet at den første, store flodbølgen som rammet øyene Andaman og Nicobar 26. desember skylte han ut i havet.

- Deretter ble jeg kastet tilbake på land. Etter at vannet hadde trukket seg tilbake gikk jeg til landsbyen min, men der fant jeg ingen, fortalte Michael Mangal til redningsmannskapet. Hele stammen ble døde i flodbølge-katastrofen, og Mangal var den eneste som overlevde.

Overlevde på kokosnøtter
Øya som Mangal overlevde på ligger 1200 kilometer fra det indiske fastlandet. Han har trolig klart å leve på ekte Robinson-vis så lenge som 25 dager – takket være god tilgang på kokosnøtter.

Om lag 7500 mennesker bosatt på øygruppen Nicobar omkom i flodbølgekatastrofen. Redningsarbeidet har tatt lang tid siden øygruppen ligger så langt fra fastlandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere