Gå til sidens hovedinnhold

Varebil kjørte over fotgjengere i Toronto: 10 personer drept

Det bekrefter politiet i Toronto.

Dødstallet har steget til ti etter påkjørselen i Toronto i Canada mandag. 15 skadde er innlagt på sykehus.

Politiet i Toronto bekrefter at den mistenkte sjåføren av bilen som kjørte inn i en folkemengde ved et gatekryss i sentrum av byen mandag ettermiddag, er 25 år gamle Alek Minassain fra bydelen Richmond Hill.

Offisielle tjenestemenn opplyser at sjåføren ikke skal være knyttet til noen terrororganisasjon.

Motivet bak påkjørselen er ennå ikke bekreftet, men politiet sier at ut ifra vitnebeskrivelser kan det se ut som at påkjørselen ligner en bevisst handling.

Bilen som ble kjørt, var en leiebil, opplyser politiet.

– Kjent for samhold og toleranse

– Det er ikke slikt vi forventer skal skje i Toronto. Vi står sammen med dem som er rammet. Toronto er en by som er kjent verden over for samhold og toleranse. Det skal vi fortsette å være, sier Torontos borgermester John Tory.

Statsminister Justin Trudeau sier han tenker på alle dem som er rammet.

Brutale scener

Vitner beskriver brutale scener fra Toronto mandag, deriblant at en person med en barnevogn ble truffet, skriver CTV News.

– Han kjørte på fortauet og meide ned folk en etter en. Jeg trodde først sjåføren hadde et hjerteanfall eller et uhell, men så kjørte han opp på fortauet og traff mange mennesker, sier Ali Shaker om det han ble vitne til.

– Det er det verste jeg har sett, og et mareritt som fortsatt ryster meg. Han har nettopp ødelagt manges liv, sier Shaker.

– Mange mennesker lå livløse på bakken, sier Carol Roberts som så hendelsen utspille seg.

Stakk av

Etter påkjørselen i Yonge Street kjørte sjåføren av gårde, men han ble til slutt innhentet av politiet. CTV News skal ha fått inn bilder av at den pågrepne rettet en pistollignende gjenstand mot politiet og skal ha sagt at han var bevæpnet.

Kort tid senere ble han pågrepet uten at det ble løsnet skudd, opplyste Toronto-politiet på Twitter.

– Denne etterforskningen vil bli vanskelig. Vi har pågrepet en person og etterforskningen er i gang, sa Peter Yuen i Toronto-politiet.

Trudeau har kommentert

Canadas statsminister Justin Trudeau kommenterte hendelsen i en kort uttalelse mandag kveld, norsk tid.

- Vi har akkurat blitt informert om situasjonen i Toronto. Hjertene våre går ut til alle som er berørt, sier han, ifølge Global News.

- Vi vil naturligvis få vite mer og si mer i løpet av de kommende timene, legger statsministeren til.

Les også

Mistenkt pågrepet etter masseskyting i Nashville