RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varmer opp til karneval

Sist oppdatert:
Sambaskolene har for alvor startet oppvarmingen - og avkledningen - til karnevalet. Neste års store fest i Rio de Janeiro får nordisk preg, og du kan være med.

Temperaturene stiger i Rio de Janeiro. Ikke bare fordi det nærmer seg midtsommer, men også fordi det snart er karneval. Begge deler betyr bar hud og lite klær for innbyggerne i Rio de Janeiro.

Både nordiske eventyr og norske vikinger står på programmet under neste års karneval, og selv om vi nordmenn ikke akkurat er kjent for stor bevegelighet i hofteleddet, bør ikke det stoppe deg om du planlegger å legge vinterferien til Rio de Janeiro.

Alle de store sambaskolene tar imot vanlige folk med stive hofter, selv om hovedrollene i paradene er forbeholdt proffene. Du trenger heller ikke frykte for at du må vrikke rundt i bare bikini og fjær. Klikk for å se kostymene som kan bli dine (portugisisk-språklig side).

Du må imidlertid betale kostymet ditt selv og det vil koste deg drøye 800 kroner.

BILDEKARUSELLER FRA TIDLIGERE ÅR:

Bilder av skolen som vant i 2004

Kvinnene som får deg til å rødme

Danset for Kama Sutra

Sexy karnevalsåpning i Rio

Terper trinn
Om drøye to måneder braker det løs. Lørdag 5. februar må paljettene være festet når sambatrommene setter i gang karnevalets puls.

Søndag 6. og mandag 7. kjemper 14 sambaskoler om de gjeveste utmerkelsene, og nå i desember øver sambaskolene hver søndag.

De viser også hele paraden for folk i bydelen sin én gang i desember og én gang i januar før det starter for alvor.

Flyttet grenser
Mens sambaskolen Unidos de Vila Isabel har valgt norske vikinger og havet som tema for årets parade, tar Imperatriz Leopoldinense for seg eventyrene til H. C. Andersen.

Neste års store fest i Rio blir altså et karneval med nordisk preg.

- Temaet for 2005 er «En seilas i røffe farvann», fikk TV 2 Nettavisen opplyst fra sambaskolen Vila Isabels administrasjon i Rio de Janeiro tidligere i høst.

Paraden skal handle om havet, der alt liv startet, og sambadanserne tar for seg alt fra Noahs ark, vikingene, de store oppdagerne og den maritime industrien.

«Fra nord, fra de kalde farvann med sine mektige båter kom vikingene, som invaderte Europa og andre territorier. De flyttet grenser og gjorde verden til sin.», skriver sambaskolen på sin nettside.

Kong Harald og dronning Sonja har allerede fått kostymer, en gave fra sambaskolen som besøkte oljemessen ONS i Stavanger tidligere i høst.

Vila Isabel skal i ilden søndag 6. februar.

I eventyrland
Imperatriz Leopoldinense markerer 200 års jubileet til H. C. Andersen ved å gjøre en reise gjennom eventyrene hans.

Mandag 7. februar kommer den stygge andungen, tinnsoldaten og andre skapninger fra Andersens eventyr til å danse seg over sambodromen i Rio.

Danske ballettdansere kommer også til Rio for å oppføre en ballett inspirert av eventyrene i forbindelse med karnevalet, skriver avisen O Globo.

Men det er altså på ingen måte bare proffe dansere som kan være med i paraden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere