RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NASA Goddard Space Flight Center

Varmeste jord på 400 år

Jorda har ikke vært varmere på 400 år, ifølge en studie som gir mennesker skylda for mye av oppvarmingen.

Det nasjonale amerikanske vitenskapsakademiet har kommet til konklusjonen i en bred vurdering den amerikanske Kongressen har bedt om.

Torsdag meldte akademiet at «varmen den siste tiden er uten sidestykke de siste 400 årene, og trolig i løpet av de siste tusenårene», ifølge AP.

Et panel bestående av de øverste klimaforskerne slo også fast at «menneskelig aktivitet har skylden for mye av oppvarmingen.» I den 155 sider lange rapporten står det at gjennomsnitts overflatetemperatur på den nordlige halvkule økte med omkring en grad i løpet av det tjuende århundret.

Regjeringen Bush har nektet å innføre strenge anti-forurensingstiltak Det hvite hus mener vil koste fem millioner amerikanere jobben. Regjeringen har holdt fast ved at trusselen fra den globale oppvarmingen ikke er alvorlig nok til å innføre slike tiltak.

Det nasjonale amerikanske vitenskapsakademiet er en privat organisasjon som har fått i oppgave av den amerikanske kongressen å gi regjeringen råd i vitenskapelige spørsmål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere