RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler Litvinenko-arrestasjoner

Sist oppdatert:
Scotland Yard skal angivelig utstede arrestordrer for tre tidligere KGB-agenter mistenkt for drapet på Alexander Litvinenko.

Den tidligere FSB-agenten (tidligere kjent som KGB red.anm.) Aleksander Litvinenko (44) ble forgiftet med det radioaktive stoffet polonium 210 på et hotell i London i november i fjor. Tre tidligere FSB-agenter er av britiske etterforskere mistenkt for å ha forgiftet Litvinenko. De tre skal ha truffet Litvinenko på hotellet samme dag som han ble forgiftet.

Nekter skyld
Andrei Lugovoy, Dmitri Kovtun og Vyacheslav Sokolenko sier de ikke har noe med drapet å gjøre, og hevder at de også ble utsatt for det radioaktive stoffet. De tre er nå bosatt i Moskva. Det britiske politiet nekter å kommentere arrestordrene. Men kilder tilknyttet Marina Litvinenko, Litvinenkos enke, opplyser til The Daily Mail at politiet har nok bevis og vil sikte de tre personene innen tre uker.

Ingen utleveringsavtale
Storbritannia har ingen utleveringsavtale med Russland, noe som kan bety at en rettssak må bli avholdt i Russland. Russiske myndigheter hevder at de ikke har fått noen anmodning fra britiske etterforskere i forbindelse med arrestasjonene av de tre drapsmistenkte.

- Vi har ikke noe informasjon ennå om at britiske myndigheter har anmodet å iverksette siktelse mot Lugovoy, Kovtun og Sokolenko, sier den russiske statsanklageren Konstantin Nikonov til The Daily Mail.

Putin-kritiker
Litvinenko var en Putin-kritiker som fikk asyl i London. Like før han døde på et sykehus i London 23. november, beskyldte han Vladimir Putin for å ha beordret drapet. Litvinenko etterlot seg en kone og en tolv år gammel sønn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere