RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler-lov gir feite forlik

Ledere utnytter varsler-loven til utpressing av arbeidsgiver.

Rike ledere i Storbritannia utnytter lovgivningen som ble innført for å beskytte ansatte som sier ifra om ulovlig og farlig oppførsel.

NA24 - din næringslivsavis

Det er for øyeblikket et titalls saker i London alene der ledere med millionlønn bruker loven mot sin tidligere arbeidsgiver

Effektivt
Dette er en effektiv måte å vinne store forlik på. Mens vanlige skadeerstatninger forbundet med ulovlige avskjedigelser har en øvre grense på 60.000 pund (720.000 kroner), er varslerloven ubegrenset.

En del velstående arbeidstakere ser på 60.000 pund som en dråpe i havet. Derfor prøver de å øke potensialet i saker med varsler-beskyldninger, forteller Tim Leaver, advokat ved et av Storbritannias største advokatfirmaer, til Bloomberg News.

Utpressing
Kravene blir ofte framsatt lenge etter hendelsen, som følge av at advokatene spør ut klientene om de kan komme på noe de har gjort som kan bli oppfattet som kritikk av arbeidsgiver adferd, ifølge Leaver.

Daniel Naftalin, en advokat som representerer både arbeidstakere og -givere, sier at de ubegrensede skadeerstatningene gjør at mange arbeidsgivere ser på dette som ren utpressing. De føler seg tvunget til å inngå forlik.

Samtidig avviser Naflatin mye av kritikken mot sakene.

- Det er en uheldig kultur for å skyte budbringeren og betale for at problemet skal gå bort, istedenfor å gjøre noe med det, sier han til Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere