*Nettavisen* Nyheter.

Varsler massivt angrep mot USA

Osama bin Ladens neste videobeskjed vil komme etter et massivt terrorangrep mot USA, hevder et medlem av al-Qaida i en saudiarabisk avis som kommer ut fredag.

25.12.03 20:25

”En utsending fra bin Laden har informert meg om at den øverste lederen for al-Qaida neste gang vil opptre (på video) etter en dødelig og omfattende operasjon på amerikansk jord, skrev Abu Mohammed al-Ablaj i en e-post til den saudiarabiske avisen.

Disse opplysningene underbygger den siste tidens økte trusselbilde.

Terrorskryt
Abu Mohammed al-Ablaj er ifølge AFP en offisiell representant for terroristbevegelsen al-Qaida. Han kom også med flere opplysninger i sin e-post til avisen Al-Majallah.

”I videoen vil bin Laden fremheve sine støttespilleres suksessfulle jobb med nok en gang å ha rystet USA til roten, og påpeke amerikanernes feilslåtte antiterroristkampanje”, skal al-Ablaj ha skrevet i e-posten.

Den forrige videomeldingen fra bin Laden ble vist på tv-kanalen Al-Arabiya forrige uke. Den konkurrerende tv-kanalen Al-Jazeera hevder at dette var den samme videoen de viste 18. oktober.

Høy alarmberedskap
Amerikanske myndigheter hevet sist søndag alarmberedskapen til nest høyeste nivå. Denne beslutningen skal ha sammenheng med ny etterretningsinformasjon om Osama bin Laden.

Siden terrorangrepene 11. september 2001 har USA forhøyet alarmberedskapen til oransje fire ganger tidligere.

Tirsdag utstedte USA dessuten en særskilt advarsel om at innbyggere i Golf-staten Bahrain risikerer å bli rammet av terrorangrep.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.