RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler nyvalg i Zimbabwe

Sist oppdatert:
Zimbabwes president Robert Mugabe har annonsert parlamentsvalg i Zimbabwe. Valget vil bli avholdt den 31. mars.

Under det siste valget i 2000 var opposisjonen nære ved å få flertall foran Mugabes parti, ZANU-PF, melder nyhetsbyrået AP. Denne gangen er det enda ikke klart om det i det hele tatt vil være en opposisjon.

Opposisjonspartiet Movement for Democratic Change vil torsdag avgjøre hvorvidt de vil delta i årets parlamentsvalg. I fjor trakk partiet seg fra alle valg for å protestere mot valglover de mener motarbeider en rettferdig valgkamp.

Noen reformer har allerede blitt gjennomført, men opposisjonspartiet sier de ikke går langt nok, og har allerede klaget over trakassering i forbindelse med det kommende valget.

En talsperson for USAs regjering sier at valgmiljøet i Zimbabwe gir grunn for alvorlige bekymringer.

- Et nytt mangelfullt valg vil bare forverre den politiske spliden i Zimbabwe, forlenge den økonomiske og styringsmessige krisen og gjøre det enda verre for nabolandene, sier talspersonen ifølge AP.

Robert Mugabe vant presidentvalget i 2002 med bare 400.000 stemmer, men valgobservatører sier valget var mangelfullt og preget av korrupsjon og valgfusk – akkurat som parlamentsvalget i 2000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere