RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler viktig kunngjøring klokken 18

SPENT SITUASJON: Forholdet mellom Barack Obamas USA og øystaten litt sør for Florida, har vært preget av sterke spenninger siden revolusjonen i 1959.
SPENT SITUASJON: Forholdet mellom Barack Obamas USA og øystaten litt sør for Florida, har vært preget av sterke spenninger siden revolusjonen i 1959. Foto: Kevin Lamarque (Reuters / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Cubas president Raul Castro og USAs president Barack Obama skal onsdag klokka 18 komme med en kunngjøring om forholdet mellom de to landene.

Det er statlig cubansk TV som melder at Castro vil komme med en «viktig kunngjøring» til det cubanske folk om forholdet til USA.

Samtidig varsler Det hvite hus at Obama også vil komme med en kunngjøring om forholdet til øystaten i sør.

Fange løslatt
Meldingen kommer samtidig med at Cuba onsdag løslot amerikanske Alan Gross etter fem år i fengsel.

(Saken fortsetter under bildet)

FRI: Alan Gross er løslatt etter fem år. Her på et bilde tatt før arrestasjonen, med kona Judy Gross.


Nå 65 år gamle Gross ble arrestert 3. desember 2009, før han senere ble dømt til 15 års fengsel på Cuba.

Han ble dømt for å ha importert forbudt teknologi, deriblant satellittelefoner og datautstyr, til Cuba, uten løyve. Gross jobbet for U.S. Agency for International Development (USAID), en amerikansk føderal etat som har ansvar for USAs ikke-militære utviklingshjelp.

Han sultestreiket tidligere i 2014, men onsdag ble han altså løslatt. Han ble løslatt i en humanitær fangeutveksling. Det er ventet uttalelser fra både Cuba og USA senere i dag.

Cubanere løslatt
Ifølge CNN har Cuba også løslatt en amerikansk etterretningskilde. TV-kanalen melder også at USA har løslatt tre cubanske etterretningsagenter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere