RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En politimann gjør seg klar til innsats etter skytingen ved Virginia Tech.
En politimann gjør seg klar til innsats etter skytingen ved Virginia Tech. (CNN)

Varslet med e-post

Sist oppdatert:
Kunne 30 liv vært spart hvis skolen hadde reagert annerledes? Les e-posten elevene fikk her.

Natt til tirsdag redegjorde skolens ledelse for dramaet minutt for minutt. I redegjørelsen viser det seg at det gikk nesten to timer før elevene mottok en e-post om marerittet som utspilte seg i den første episoden.

LES OGSÅ: Overlevde ved å spille død
LES OGSÅ: 33 døde i skolemassakre
LES OGSÅ: Norske studenter nær massakren

- Blod på hendene
Nå får myndigheten og skoleledelsen krass kritikk for å ikke ha reagert tidligere. Studenter vil vite hvorfor ikke universitetet ble stengt etter den første skyteepisoden, og hvorfor de ikke mottok annet enn en e-post om marerittet som utspilte seg.

- Universitetet skulle reagert før. De har blod på hendene på grunn av manglende reaksjon etter den første episoden, sier 18-årige Billy Bason til BBC.

- Det gikk to timer mellom episodene. Det finnes ingen unnskylding for to timer uten informasjon, sier en annen student til BBC.

Mange av elvene visste ingenting om massakren på universitetsområdet.

- Jeg ante ikke hva som foregikk, sier student på universitetet Samuel Morse til TV2 Nyhetskanalen.

- Please stay put
Klokken ni ble en e-post sendt ut til studenter og ansatte hvor det ble orientert om situasjonen. Alle ble bedt om å rapportere mistenkelige observasjoner. Flere av studentene reagerte med sinne over at de først på dette tidspunktet ble advart om at det kunne befinne seg en drapsmann på universitetsområdet.

Her er epostene som ble sendt ut til studentene ved skolen i går.

Må gå av
Ifølge politisjef Flinchum betraktet de den første skyteepisoden som en isolert hendelse og antok at gjerningsmannen hadde forlatt skolens område.

Foreldrene til en av studentene ved skolen, John og Jennifer Shourds, krever at håndteringen av dramaet må føre til at både skolens president og universitetspolitiets sjef mister jobbene sine, ifølge Fox News.

Låste dørene med kjetting
Mandag opplevde USA sitt verste skytedrama noensinne. 33 personer døde på Virginia Tech-universitetet.

To og en halv time etter at en mann og kvinne ble skutt ved en internatbygning, fortsatte dramaet ved en annen bygning. Massemorderen skal ha stengt dørene fra innsiden med kjetting slik at ingen skal ha klart å komme seg ut, for deretter å ha gått fra rom til rom og drept. Studentene skal ha blitt stilt opp på rekker og regelrett henrettet.

Drapsmannen skal ha virket bestemt og målrettet.

Massemorderen, som er en ung asiatisk mann, skal ha tatt sitt eget liv. Politiet vil ikke si til BBC om mannen var student, men vitner sier det virket som han kjente bygningene godt.

Studenter ved universitetet er i sjokk og sorg etter den ufattelige tragedien, som bildekarusellen nedenfor viser:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere