RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vatikanet avviser haukeanskaffelse som aprilsnarr

Sveitsergarden i Vatikanet får ikke hjelp av en spesialtrent hauk for å beskytte pavens duer fra rovfuglangrep allikevel. Nyheten viser seg å være en aprilsnarr.
Sveitsergarden i Vatikanet får ikke hjelp av en spesialtrent hauk for å beskytte pavens duer fra rovfuglangrep allikevel. Nyheten viser seg å være en aprilsnarr. (Reuters)

Vatikanstaten avviser at den har gått til anskaffelse av en spesialtrent hauk som skulle passe på at pavens duer ikke blir angrepet av rovfugler, og sier det dreier seg om en aprilsnarr.

Tidligere i år ble to av pavens duer drept av en måke og en kråke foran et forferdet publikum på Petersplassen.

Onsdag gjenga blant annet nyhetsbyrået AFP en sak fra det katolske ukebladet Credere om at Vatikanet hadde anskaffet rovfuglen Sylvia for å passe på duene. Den hadde fått spesialtrening i Nord-Italia og var blitt en del av Sveitsergarden, pavens livgarde, skrev det italienske bladet.

Men en tjenestemann i Vatikanet sier til AFP at saken var «en aprilsnarr de har plukket opp». Artikkelen, som også ble siterte av en rekke aviser, skal stå på trykk i Credere-utgaven som kommer ut torsdag.

Duer blir etter tradisjonen sluppet fri fra Vatikanet noen ganger i året som et fredssymbol. Men da to barn slapp fri to hvite duer fra et vindu på Petersplassen 26. januar i år, ble duene angrepet og drept. Hendelsen fikk bred omtale i medier verden over.

Å bruke spesialtrente rovfugler for å holde uønskede fugler unna er ikke en ny idé. De blir blant annet brukt for å holde duer unna fotballkamper og flyplasser. Bare noen kilometer unna Vatikanet og Peterskirken i Roma har rovfugler blitt brukt for å hindre at dueskitt ødelegger oldtidsmonumentet Colosseum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere