RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vatikanet etter irsk homo-ja: - Et nederlag for menneskeheten

Irenes homo-ja er ikke bare et nederlag for kristne prinsipper, men også et nederlag for menneskeheten, mener Vatikanets statssekretær kardinal Pietro Parolin.
Irenes homo-ja er ikke bare et nederlag for kristne prinsipper, men også et nederlag for menneskeheten, mener Vatikanets statssekretær kardinal Pietro Parolin. Foto: Alessia Giuliani/cpp
Sist oppdatert:
Folkeavstemningen som førte til at likekjønnede kan gifte seg i Irland, er ikke bare et nederlag for kristne prinsipper, men også et nederlag for menneskeheten, ifølge Vatikanet.

Uttalelsen kommer fra Vatikanets statssekretær kardinal Pietro Parolin, som regnes som nummer to i Vatikanet og omtales ofte som «visepave».

– Resultatene gjør meg veldig trist. Som erkebiskopen av Dublin har uttalt, må kirken vise hensyn til realitetene. Men i den forstand at den, etter min mening, må doble sitt engasjement og gjøre en innsats for å evangelisere, sa Parolin under en seremoni tirsdag kveld. Uttalelsene ble publisert av Vatikanets radio onsdag, og er den mest kritiske reaksjonen på forrige ukes folkeavstemning.

Les mer: Rungende ja til homoekteskap i Irland

Dublins erkebiskop Diarmuid Martin reaksjon var langt mildere enn Parolins, og visepavens uttalelser er ventet å føre til nye debatter om kirkens holdning til homofiles rettigheter og likestilling.

Irland er det første landet i verden som legaliserer homofilt ekteskap etter en folkeavstemning. Resultatet utgjør en historisk omveltning i landet hvor homoseksualitet var forbudt ved lov helt fram til 1993. (©NTB)

Et par omfavner hverandre utenfor stemmetellingssenteret i Dublin dagen etter folkeavstemningen om likekjønnede ekteskap i Irland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere