Gå til sidens hovedinnhold

Veien til Europas beste byer

Bare glem Paris og London. Nå har 30 millioner turister rangert Europas beste byer.

(SIDE2): Turister fra hele verden har kåret Europas beste byer. For norske turister er de kanskje storbyer, men i europeisk målestokk er det småbyene som vinner på topp 10 listen hos TripAdvisor. Kanskje småbyferie blir den nye trenden i 2008.

Italia er spesielt godt representert, med fire byer inne på denne eksklusive listen. Vatikanstaten er verdens minste stat både etter befolkning og areal, men her har det katolske sentrum lurt seg inn som by.

Nettstedet har gått gjennom brukernes meninger om feriemål i Europa. Her er deres popularitetsindeks over favorittbyene:

1. Salzburg, Østerrike

En romantisk by som tar deg tilbake i tid. Natur, mat og shopping er heller ingen mangelvare for all verdens turister.

Les også: Nå kan du synge på hotellet

2. Amalfi, Italia

Alle har hørt om den vakre Amalfikysten, men byen er ikke så verst den heller. Middelhavet på sitt vakreste og bratte klipper ned i vannet danner en fantastisk ramme rundt byen.

Les også: De vakreste bilferiene

3. Bath, England

Her bader britene i stil, for byen har både varme kilder og romerske bad. Byen ligger bare 16 mil vest for London og har noe helt annet å tilby sine gjester enn verdensmetropolen. Byen er også på UNESCOs verdensarvliste.

Les også: Ta et bad i Bath

4. Siena, Italia

En vakker by, med et vakkert torg som det perfekte sentrum. Et levende museum midt i vakre Toscana og en herlig avveksling fra turistifiserte Firenze.

Les også: I hjertet av Toscana

5. Dingle, Irland

På en forblåst del av det sørvestlige hjørnet av Irland. Byen har ikke mer enn 1920 innbyggere, men så bor de i et av kontinentets vakreste steder.

6. Brugge, Belgia

Et obligatorisk stoppested for de fleste som stikker innom Belgia. En gammel by som er ivaretatt etter alle kunstens regler. Vakre bygninger og kanalene gjør en dagstur til noe helt spesielt.

Les også: Den store filmreisen

7. Luzern, Sveits

Midt i Sveits og midt i Europa ligger denne idylliske byen. Av historiske attraksjoner trekkes ofte trebrua Kapellbrücke frem. Den er fra 1300-tallet, mens sjøene ved Luzern er litt eldre.

8. Vatikanstaten, Italia

Et lite land i storbyen Roma, som har mye å vise frem, fordelt på svært få kvadratmeter. Peterskirken, Det sixtinske kapell, Vatikanbiblioteket og Vatikanmuseene vil holde deg i aktivitet hele dagen.

Les også: Religiøst samarbeid tar av

9. Edinburgh, Skottland

Byen har nok av både historie og storbytrender til å friste selv en kravstor globetrotter. Byens universitet er fra 1500-tallet og shopping er enkelt langs Princess Street.

Les også: Edinburgh vil ha turistskatt

10. San Gimignano, Italia

I tillegg til vakre Siena har også en uspolert middelalderby fra Toscana kommet med på topp 10. Byen er omringet av vinranker og oliventrær.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter