Vekket Hillary og fortalte om Lewinsky

Foto: (ap/scanpix)

- Den verste dagen i løpet av min presidentperiode var da jeg måtte fortelle Hillary at jeg hadde hatt et forhold til en annen kvinne, sa tidligere president Bill Clinton i et TV-intervju søndag kveld.

21.06.04 09:59

Intervjuet i kanalen CBS var det første i en rekke som kommer til å rulle over amerikanske TV-skjermer i forbindelse med at Clintons memoarer «My Life» kommer ut tirsdag. Eks-presidenten innrømmet forholdet til Monica Lewinsky to dager før han skulle vitne foran en storjury i august 1998. Granskningen førte til at han ble stilt for riksrett.

- Jeg hadde en søvnløs natt og jeg vekket henne, satte meg ned på sengekanten og fortalte henne det. Det var forferdelig, sa Clinton i intervjuet med programmet 60 minutes.

- Hun så ut som om jeg hadde slått henne i magen, la han til.

Det fornyede fokuset på Lewinsky-affæren publiseringen av boka «My Life» medfører, kan imidlertid være i ferd med å sette Clintons tålmodighet på prøve.

Den tidligere presidenten skal ha blitt svært hissig under et intervju med BBC i forrige uke. Grunnen var at han gjentatte ganger ble spurt om han virkelig angret affæren med Monica Lewinsky.

En BBC-ansatt forteller til avisa Sunday Telegraph at Clinton ble tydelig sint, og at det tok flere minutter før han roet seg ned.

Intervjuet som ble gjort for det anerkjente programmet Panorama skal sendes tirsdag kveld.

Britiske journalister har rykte på seg for å gjennomføre tøffe intervjuer, og mange av dem mener deres amerikanske kolleger er altfor høflige overfor myndighetspersoner.

I intervjuet med 60 minutes søndag sa Clinton også at noe av det han beklager mest at han ikke fikk gjort under sin presidentperiode, var å fange Osama bin Laden og å forhandle frem fred mellom palestinerne og Israel.

© NTB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag