RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Valgkampplakat av Mahmoud Abbas på Vestbredden.
Valgkampplakat av Mahmoud Abbas på Vestbredden. Foto: REUTERS/Loay Abu Haykel

Velger Arafats etterfølger

Sist oppdatert:
I dag går palestinerne på Vestbredden, Gazastripen og Øst-Jerusalem til valgurnene for å velge Yasser Arafats etterfølger. Meningsmålingene tyder på at Mahmoud Abbas går av med seieren.

Hvis meningsmålingene får rett, blir det den moderate Mahmoud Abbas som vinner presidentvalget og får oppgaven med å videreføre Yasser Arafats kamp om en egen palestinsk stat . Han har sagt til velgerne at det kan gjøres uten bruk av vold, og mange nærer et håp om en ny fredsprosess.

Rundt 1,8 millioner palestinere kan gjøre sin stemme hørt i dag. Valgresultatet ventes å være klart mandag, melder Reuters.

Palestinerne er splittet i synet på fortsatt væpnet opprør mot den israelske okkupasjonsmakten.

- Vårt folk er desperate. Ja, vi kan fortsette å kjempe mot Israel i årtier, men kanskje dette er vår sjanse til å få det som vi vil gjennom forhandlinger med Israel, sier Mohammed Hassan, student ved Universitetet i Gaza til Reuters.

- La oss gi Abu Mazen en sjanse, sier han og bruker dekknavnet Mahmoud Abbas ble kjent under i PLO.

Rundt 800 internasjonale valgobservatører vil være til stede for å se at valget går riktig for seg og at Israel holder løftet om at velgerne skal få adgang til stemmelokalene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere