RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vender hjem til nedbrente hus

Tusenvis av mennesker i California vender tilbake til sine nedbrente hjem.

Over en million mennesker måtte evakuere på grunn av de mange skogbrannene som herjet California.

Brannmannskap har gradvis fått kontroll over de fleste brannene i delstaten, men 16.000 hus står fortsatt i fare for å bli slukt av flammene, melder BBC.

Torsdag besøkte president George W. Bush delstaten for å vise sin støtte til lokalbefolkning de lokale myndighetene.

- Vi vil at folket skal vite at det er bedre dager i vente. Livene deres ser kanskje dystre ut i dag, men morgendagen vil være bedre. Og i den grad den føderale regjeringen er i stand til å hjelpe dere, så vil vi gjøre nettopp det, sa Bush da han besøkte delstaten torsdag.

En krigssone
Krigsveteran Steve Conner (62) var en av de mange som fikk lov til å vende tilbake til hjemmet sitt i en forstad i San Diego torsdag.

- Alt er utslettet. Alle trærne er svarte. Det minnet meg om Vietnam, det minnet meg om en krigssone, sier han til Reuters.

(Artikkelen fortsetter under).

195044

Det lokale politiet har slått fast at en av de største brannene i Sør-California var påsatt av en erfaren pyroman.

- Det er bekreftet at det er en ildspåsettelse. Vi har funnet bevis på åstedet, sier den lokale brannsjefen Chip Prather til CNN.

1,3 mill i dusør
Myndighetene har utlovet en dusør på 250,000 dollar, noe som utgjør 1,3 millioner norske kroner, for informasjon som leder til en pågripelse.

Motivet til ildspåsettelsen i Santiago er fortsatt et mysterium, men alt tyder på at det var en erfaren pyroman som sto bak.

- Individet visste på søndag, da denne brannen startet, at forholdene for en skogbrann var perfekt, en perfekt storm om du vil, sier en brannmann.

Flere personer er pågrepet i forbindelse med de mange brannene andre steder i delstaten, og en mistenkt pyroman ble skutt og drept tidligere i uken.

Les også: Fire funnet døde i California

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere