RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vender USA ryggen

Sist oppdatert:
USAs popularitet på verdensbasis har sunket betraktelig det siste året viser en ny undersøkelse.

Undersøkelsen som er foretatt i 15 land av Pew Research Center viser at selv land med nære relasjoner til USA har mistet tiltroen til USAs utenrikspolitikk, skriver International Herald Tribune.

Spanias befolkning har tidligere hatt en positiv holdning til USA. I 2005 var 41 prosent av befolkningen positive til USA, men nå har tallet sunket til 23 prosent. I Storbritannia, som er USAs nærmeste allierte i Irak-krigen, ligger tallet nede på 50 prosent mens hele 75 prosent var positive til USA i 2002.

Kina og Pakistan positive
Andre land som Tyrkia, Russland og Indonesia har også hatt en kraftig reduksjon i USA-populariteten blant befolkningen, mens land som Frankrike og Tyskland viser seg å være stabile.

Kina og Pakistan er de eneste landende i undersøkelsen som har hatt en liten oppgang i USA-populariteten blant befolkningen.

Verden har blitt et farligere sted
Hovedtrekkene i undersøkelsen viser at flertallet mener verden har blitt et farligere sted etter invasjonen i Irak i 2003. I Storbritannia har hele 60 prosent denne oppfatningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere