RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venezuela kjøper spanske våpen

Sist oppdatert:
Spania selger våpen verdt 10 milliarder kroner til Venezuela. Til USAs president George W. Bushs store misnøye.

Den spanske forsvarsministeren Jose Bono reiser til Venezuela denne uken for å overse signeringen av den store kontrakten. Blant annet selger Spania patruljebåter og militære transportfly til regjeringen i Caracas.

Begge landene insisterer på at utstyret skal brukes i fredelige hensikter, blant annet til bekjempelsen av narkotikasmugling. USA på sin side mener opprustingen av Venezuela har en ustabiliserende effekt på regionen.

Den amerikanske ambassadøren Eduardo Aguirre har bedt spanske myndigheter om å kansellere avtalen.

Den spanske visestatsministeren Teresa Fernandez de La Vega bekrefter at forsvarsministeren står på farten til Venezuela.

- Avtalen mellom våre to land er forhandlet frem med en absolutt respekt for internasjonal lovgivning, uttalte de La Vega til BBC.

Spenningen mellom Washington og Caracas har økt de siste månedene, blant annet på grunn av Venezuelas interesser i militært utstyr på verdensmarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere