RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venn fant den drepte jenta

(Foto: Scanpix/EPA)
Sist oppdatert:
Det var en venn av familien som fant norske Shila Bigdely (13) drept i et skogholt ikke langt fra hjemmet i Orihuela, sør for Torrevieja i Spania fredag. Hele nabolaget er i sjokk.

Ifølge spansk politi er det mye som tyder på at drapet var seksuelt motivert. Liket av 13-åringen ble obdusert lørdag formiddag.

Mye tyder på at ugjerningen skjedde rett etter at hun forlot hjemmet sitt fredag morgen ved 7-tiden for å gå til bussholdeplassen rett ved.

- Jeg fant henne med et tøystykke rundt halsen og avkledd på underkroppen, forteller Majid Sadri til Dagbladet.

Majid Sadri, som er en venn av familien, tok med seg datteren Yasmin for å hjelpe foreldrene med å se etter jenta fredag ettermiddag. De fant henne mens Shilas far, Farhad Bigdely, var hos politiet for å melde at hun var forsvunnet.

Obduksjon
Sadri fant Shila Bigdely død under en gammel sofa i skogholtet rett ved bussholdeplassen der hun tar bussen til skolen.

Politiet sperret av store deler av området straks jenta ble funnet. Det ble gjort tekniske undersøkelser i området og lørdag morgen ble jenta obdusert.

- Resultatet av obduksjonen er ennå ikke klart, sa pressetalsmann Eirik Bergesen i UD til NTB lørdag kveld.

- Vi har ikke fått opplysninger som tilsier at vi ikke skal etterforske denne saken som en drapssak, sier en talsmann for spansk politi til Dagbladet.

Shila Bigdelys foreldre Choo og Farhad Bigdely, kommer opprinnelig fra henholdsvis Malaysia og Iran. Familien bodde 15 år på Veitvet i Oslo før de flyttet til Spania for et halvt år siden. Shila har to yngre søstre, skriver Dagbladet.

- Jeg husker fra tida etter Baneheia-drapene at jeg følte det var helt forferdelig, og at det gjorde meg så forbannet, sier Shilas far til avisen.

- Hun var go’jenta vår. Jeg kan ikke fatte at hun er borte.

Borgervern
Beboerne i Playa Flamenca i Spania er i sjokk og vurderer et borgervern etter at 13 år gamle Shila Bigdely ble funnet drept.

- Vi er i sjokk alle vi som bor her, sier pensjonist og fastboende Kåre Bratsberg til Aftenposten.

- Vi er flere her i dag som har snakket om å danne et borgervern der vi går vaktrunder.

Playa Flamenca er et boområde på 180 leiligheter sør for den spanske byen Torrevieja i Alicante.

I selve boområdet Playa Flamenca bor det ifølge Aftenposten kun noen få norske familier. De mange tusen nordmennene i feriebyen Torrevieja bor andre områder rundt byen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere