*Nettavisen* Nyheter.

Venn kan være viktig spor

Politiet skal sitte på "interessante opplysninger" vedrørende en venn av 35-åringen som er mistenkt for drapet på Sveriges tidligere utenriksminister Anna Lindh.

20.09.03 16:27

Vennen politiet nå er kommet på sporet av skal ha vært observert på kjøpesenteret NK der Anna Lindh ble overfalt, sammen med 35-åringen. Selv hevder vennen at han på det tidspunktet lå og sov.

Ble igjen hjemme

Natten før drapet overnattet 35-åringen hos denne vennen i en av Stockholms forsteder. Vennen har forklart til politiet at han ble igjen hjemme for å sove da 35-åringen dro inn til byen. Han har også fortalt at de to møttes igjen samme kveld for å se en fotballkamp og feste.

Ifølge Expressen.se har imidlertid vitner forklart at de så ham sammen med mannen som nå er siktet for drapet. Observasjonen ble gjort inne på kjøpesenteret NK, der Anna Lindh ble overfalt og knivstukket. TIdsmessig skjedde observasjonen like før overfallet.

Knapt med tid

Etter at 35-åringen fredag ble varetektsfengslet i en uke, har etterforskerne knapt med tid på seg til å samle tilstrekkelig med bevismateriale mot siktede. I denne sammenheng jobbes det intenst med nye vitneavhør, deriblant i forbindelse med observasjonene av 35-åringens venn.

Observasjonene betraktes som svært interessante av politiet, som arbeider etter hovedteorien om at den pågrepne 35-åringen er mannen som tok livet av Anna Lindh.

- Var aldri på NK

Den siktede 35-åringen hevder på sin side at han aldri var inne på kjøpesenteret NK i sentrum av Stockholm.

- Han har ikke vært på varehuset NK. Det er ikke han som er på bildene, hans forsvarer, advokat Gunnar Falk til VG.

- Blir løslatt

Den kjente advokaten Leif Silbersky har tidligere uttalt at han mener noe sensasjonelt må skje hvis 35-åringen ikke skal bli løslatt neste uke.

- Hadde det ikke vært henne, hadde domstolene aldri blitt satt i en slik situasjon, og påtalemyndigheten hadde aldri begjært noe fengslet på dette grunnlaget, hevder Silbersky.-Jeg tolker det slik at politi og påtalemyndigheten er veldig ille ute når det gjelder bevisføringen, mener Silbersky.

Venner av siktede har også uttalt at de ikke mener bildene som er offentliggjort av den mistenkte drapsmannen likner tilstrekkelig på 35-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.