RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vennenes siste bilde

Sist oppdatert:
På bildet spiser vennene en siste middag med Martine før hun skulle flytte til London. Les farens minneord her.

LONDON/OSLO (Nettavisen): For første gang uttaler avdøde Martine Vik Magnussens far, Odd Petter Magnussen, seg i saken. Tirsdag har han forberedt følgende minneord:

«Et tomrom som aldri vil forlate oss»
«Alle som møtte Martines ble slått av hennes eksepsjonelt varme og karismatiske personlighet. Hun framsto som en tolerant, sympatisk og elskelig person, og ble vurdert som et rent solskinn i en hver sosial kontekst.

Martine betydde så mye for hvert eneste familiemedlem. Hennes bortgang etterlater et tomrom som aldri vil forlate oss.»

Han melder også at datteren trivdes svært godt ved Regent’s Business School, og at hun tidligere hadde studert medisin Polen.

«Solstrålen vår»
- Martine var en fantastisk nydelig jente som man alltid kunne stole på, sier Henriette Marie Hansson og Per-Anders Leonhardsen til Nettavisen.

De to var blant Martine Vik Magnussens (23) nærmeste venner, og hadde gledet seg stort til å møte igjen jenta de kaller «solstrålen vår» i påskeferien.

Samlet til minnestund
Martine skulle ta flyet hjem til Norge fra London i 21-tiden søndag. Men da hadde politiet i den britiske hovedstaden allerede slått full drapsalarm etter at de hadde funnet ungjenta drept i en bygård i byens fasjonable strøk.

Venneflokken som gledet seg til å se igjen den blide, sprudlende og livsglade 23-åringen i påsken, er i sjokk og dyp sorg. Mandag ettermiddag fikk de bekreftet dødsbudskapet. Samme kveld var et knippe venner samlet til middag i Oslo for å minnes Martine.

- Vi satt sammen og pratet om vår nære venninne, vår umistelige Martine. Sammen kikket vi på bilder av henne og snakket om hvordan vi vil huske henne.

- Vi kjenner ikke igjen bildet enkelte medier har tegnet av henne, sier Per-Anders og Henriette Marie til Nettavisen.

Aktiv og idrettsglad jente
De ønsker å vise fram en annen side av Asker-jenta enn «utelivsjenta» som har blitt portrettert i mediene.

- Hun var så mye mer enn det. En god venn, kjempeomtenksom og snill. En varm jente. Helt fra hun var liten var hun veldig aktiv innenfor idrett, og drev både med turn og håndball. Dessuten var hun glad i vintersport. Da vi var små sto vi på skøyter fra brygga til Martine på Nesøya, forteller de to vennene.

«SOLSTRÅLE»: Venner av den drepte 23-åringen omtaler henne som en livsglad solstråle.
«SOLSTRÅLE»: Venner av den drepte 23-åringen omtaler henne som en livsglad solstråle.
*** ikke tv2.no ***

Økonomistudenten hadde en lillesøster og en jevngammel bror som hun vokste opp med på Nesøya i Asker.

Venner siden barndommen
På barneskolen ble hun kjent med Henriette Marie Hansson. De var venner helt siden barneårene. Per-Anders møtte Martine på videregående, og de to har blant annet delt leilighet i London.

Begge de nære venninnene forteller om en jente som hadde fremtiden foran seg.

- Hun har alltid vært flink på skolen, og hadde en lysende fremtid, sier Per-Anders og Henriette Marie.

Flere av vennene Nettavisen har snakket med, forteller at Martine var svært omgjengelig og tillitvekkende. Nettopp derfor hadde hun svært mange venner og et stort nettverk.

- Ord blir fattige når vi prøver å beskrive Martine, og det er ikke mulig å beskrive hvor mye hun betydde for oss. Vi elsker henne fordi hun alltid fikk oss til å le og smile. Hun hadde en helt spesiell evne til å få frem det beste i oss alle, sier Per-Anders og Henriette Marie.

- Hun er umistelig og vil alltid være i våre hjerter, sier de nære vennene.

Søker svar på gåten
Både på hjemstedet i Asker og i studentmiljøet i London stiller Martines mange venner det samme spørsmålet: Hvorfor?

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SOMMERFERIE: På bildet nyter Martine Vik Magnussen sommeren på Kragerø. - Hun var alltid blid og glad, forteller vennene.
SOMMERFERIE: På bildet nyter Martine Vik Magnussen sommeren på Kragerø. - Hun var alltid blid og glad, forteller vennene.
*** ikke tv2.no ***

- Nå trenger vi å få vite hva som skjedde med venninnen vår, sier en av hennes nærmeste studievenninner i London til Nettavisen.

Politiet jobber fremdeles for fullt med å løse drapsgåten. Martine Vik Magnussen ble sist sett i 03-tiden natt til fredag, da hun forlot utestedet Maddox i Westminster for å dra på et nachspiel. Hun skal ha vært ifølge med en arabisk skolekamerat (26) som hun kjente godt fra studiestedet Regent's College.

Det var siste gang 23-åringen ble sett i live. Lørdag skal den 26 år gamle mannen ha forlatt London - etter at han slettet sin profil på nettsamfunnet Facebook. Ifølge avisen The Sun slutter alle spor etter mannen da han satt seg på et fly til hjemlandet Jemen.

FREMDELES EN GÅTE: Politiet leter fremdeles etter den eller de som tok livet av den norske studenten i London.
FREMDELES EN GÅTE: Politiet leter fremdeles etter den eller de som tok livet av den norske studenten i London.
*** ikke tv2.no ***

Metropolitan police i London, som etterforsker drapssaken, presiserer overfor Nettavisen at mannen ikke er formelt etterlyst.

- Men han er en person vi er særlig interessert i å snakke med, sier en talsperson for politiet.

Trolig kvalt
Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Martine Vik Magnussen ble påført omfattende skader i halsregionen, noe som kan ha vært forenlig med kvelning. Asker-jenta ble funnet delvis skjult under bygningsmateriale i et kjellerrom i en bygård i Great Portland Street 222.

Politiet tok seg inn i bygningen etter tips om at den da savnede jenta kunne være i en leilighet i bygården.

Da funnet av en død kvinne ble kjent, reiste 23-åringens familie til London for å identifisere henne. Nå blir familien tatt hånd om av sjømannspresten og den norske ambassaden i London.

Sterkt rammet
Sjømannsprest Torbjørn Holt traff Martines foreldre mandag kveld og forteller om en et sorgtungt møte.

- De er jo selvsagt svært sterkt rammet av det som har skjedd. Dessuten er det vanskelig å forholde seg til omtalen i de britiske mediene, en del av oppslagene har ikke vært hyggelig lesing. De kjenner ikke igjen datteren slik hun beskrives, sier, sier Holt til Nettavisen.

ENSOM BLOMST: En blomst utenfor åstedet i Great Portland Street er et ensomt vitne om den grusomme tragedien.
ENSOM BLOMST: En blomst utenfor åstedet i Great Portland Street er et ensomt vitne om den grusomme tragedien.

Martine ble i flere britiske aviser fremstilt som en rik festjente som var et fast inventar på Londons eliteklubber. Men Holt sier at Martine var tvert i mot en livsglad og skoleflink jente med en stor og variert omgangskrets.

Familien er lettet over at saken har høy prioritet.

- Ambassaden har hatt en veldig god oppfølging og politiet gjør en god jobb. Det virker som at dette er høyt prioritert og de har satt inn veldig mye ressurser, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere