*Nettavisen* Nyheter.

Venstreradikal gruppe tok statsadvokat i Tyrkia til fange

Ett av bildene på Twitter viser gisseltakeren med statsadvokaten.

Ett av bildene på Twitter viser gisseltakeren med statsadvokaten. Foto: Fra Twitter

Det pågår forhandlinger med to personer som stormet en rettsbygning i Istanbul i Tyrkia og tok en statsadvokat til fange, opplyser politisjefen i byen.

31.03.15 16:35

Den marxistiske gruppen DHKP-C sa tidligere tirsdag at det er de som står bak gisseltakingen.

Gruppen har publisert et bilde på nett der statsadvokaten har en pistol mot hodet sitt, og de truet med å drepe mannen klokken 14.36 norsk tid dersom ikke kravene deres ble oppfylt.

Tyrkiske TV-stasjoner avsluttet sine direktesendinger da fristen gikk ut.

Tirsdag ettermiddag opplyser politisjef Selami Altinok at det pågår forhandlinger med angriperne.

Politiet har sperret av et område rundt bygningen, og politiets spesialstyrker er satt inn, ifølge nyhetsbyrået DHA. Tyske Bild melder at det kunne høres skudd.

Etterforsker dødsfall

Tidligere viste TV-bilder at spesialstyrker gikk inn i rettsbygningen og brakte tjenestemenn ut derfra, mens væpnet politi omringet bygningen. Det ble også meldt om skudd.

Statsadvokaten som er tatt til fange, Mehmet Selim Kiraz, leder etterforskningen av dødsfallet til den 15 år gamle Berkin Elvan, som døde i mars i fjor etter å ha ligget ni måneder i koma. Gutten ble skadd i hodet under masseprotester mot regjeringen i 2013.

Krever identifisering

Venstreradikale DHKP-C krever at statsadvokaten identifiserer politibetjentene som de hevder står bak Elvans dødsfall.

Gruppen krever også at de ansvarlige politibetjentene gir en offentlig tilståelse og at de blir prøvd i «folkedomstoler», i tillegg til at siktelsene mot dem som har deltatt i protester for Elvan, frafalles.

Statsminister Ahmet Davutoglu var tirsdag i møte med ministre i Ankara for å diskutere gisseltakingen, opplyser tjenestemenn ved statsministerens kontor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.