RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter på 135 pansrede kjøretøy

Sist oppdatert:
Forsvarssjef Sverre Diesen opplyste mandag at det var uvisst når de bestilte pansrede kjøretøyene ville være på plass i Afghanistan.

OSLO MILITÆRE SAMFUND (Nettavisen): Forsvarssjef Sverre Diesen holdt foredrag i Oslo Militære Samfund mandag kveld hvor han gjorde rede for Forsvarts utfordringer sett i lys av Forsvarstudiens anbefalinger.

Diesen sa at Forsvaret hadde gått til hurtiganskaffelse av pansrede kjøretøy allerede i 2006, og opplyste at 145 kjøretøy var i bestilling. 10 av disse ble levert i 2007, mens Forsvaret venter fortsatt på de resterende 135 pansrede kjøretøyene.

Stor etterspørsel
Diesen understreket at det var usikkert når disse kjøretøyene ville være på plass fordi etterspørselen var så stor fra andre nasjoner «som var interessert i å beskytte sine soldater».

Temaet rundt pansrede kjøretøy kom i fokus da nordmannen Kristoffer Sørli Jørgensen ble drept i Meymaneh tidligere i høst da han og en medsoldat kjørte på en veibombe med et upansret kjøretøy. Jørgensen tilhørte den norske stabiliseringsstyrken i Meymaneh i Afghanistan.

Russisk aktivitet
Forsvarssjefen kommenterte også den økende russiske aktiviteten i norske grenseområder, og konkluderte med at det var naturlig for Russland - som er en annenrangs militærmakt - å forsøke å gjenvinne sin tidligere militærstatus.

- Men likevel er dette en maktdemonstrasjon som man ikke kan kalle tillitskapende. Det er derfor all grunn til å følge nøye med, og det gjør vi også, sa forsvarssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere