Ventura vil bli president i USA

Foto: (AP/Scanpix)

Den tidligere fribryteren som ble guvernør i Minnesota, Jesse Ventura, sikter seg inn mot Det hvite hus i 2008.

16.04.04 12:10

Ventura har det siste året vært professor ved Harvard, men sier nå at han kan tenke seg å stille som kandidat ved presidentvalget i USA om fire år. Det eneste som plager ham ved å være president, er at det vil innskrenke friheten hans.

- Det som ville plage meg er at jeg ikke lenge vil kunne kjøre til 7-11 å kjøpe noe å drikke uten å sperre veiene, sveise igjen kumlokk og alt annet som hører med, sier 52-åringen til AP.

Ventura har ikke bestemt seg helt om han vil stille som uavhengig kandidat, og sier at han må diskutere det nærmere med sin kone. Han sier at han vil bestemme seg allerede neste år for å få tid nok til valgkampen.

Noe av det første Ventura vil gjøre som president, er å avskaffe inntektsskatt til fordel for omsetningsavgift, noe han mener vil ramme de rikes forbruk på en fornuftig måte.

Ventura sjokkerte det etablerte politiske miljøet da han som første uavhengige kandidat ble guvernør i Minnesota i 1998 ved å slå to langt mer kjente kandidater. Fire år senere forlot han posten desillusjonert etter et frustrerende siste år.

Et semester som professor ved Harvard har fornyet hans glød og politiske ambisjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag