RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verden feirer kjærligheten

Trafikklyset i Belgia er hjerteformet i anledning Valentinsdagen. Se hvordan verden feirer.

Feiringen av Valentinsdagen er forholdsvis ny i Norge, men den feires mange steder i verden.

Les også:Derfor feirer vi Valentinsdagen

Hjerteformet trafikklys
I hjertet av Europa banker det hardt på Valentinsdagen torsdag. Det er takket være en gruppe belgiere som har festet utklipte hjerter på trafikklysene.

Myndighetene liker ikke hjertene fordi de mener det blir vanskeligere for bilistene å se det røde lyset. Men selv om politiet ikke liker hjertene, så er det en suksess blant de forelskede parene i Brussel.

I Teheran i Iran feirer iranerne Valentinsdagen med å kjøpe gaver til hverandre. De kjøper dukker, sjokolade og kort til sine kjære.

Over grensen, i Irak, viser bilder fra APTN en lokal butikk dekket i et hav av rødt, med tradisjonelle røde hjerter, bamser, gaver, roser og kort.

Artikkelen fortsetter nedenfor

217520

Fred og kjærlighet
Etter uker med vold, er innbyggerne i Nairobi i Kenya klare for å feire kjærligheten. På et marked i hovedstaden, jobbet blomsterdekoratørene iherdig med å få gaveesker og buketter med roser klare til Valentinsdagen.

En lokal radiostasjon i Kenya har promotert fred og kjærlighet de siste fire dagene, som en oppladning til Valentinsdagen.

- Det har ikke noe med å spise middag med min kjære for meg i år. Det har mer med å gå til naboen og si: «Vet du hva, jeg bryr meg ikke om hvilken stamme du er fra – jeg er glad i deg», sier radiovert Seanice Kacungira til Reuters.

For de lesbiske og homofile i Beijing i Kina, så er ikke Valentinsdag bare en dag man feirer lykkelige parforhold, det er også et ideelt tidspunkt å kjempe for at par av samme kjønn får lov til å gifte seg.

Kampanjen begynner på Valentinsdag og vil vare en måned. De som organiserer kampanjen vil dele ut roser og brosjyrer for å kjempe for at par av samme kjønn skal få lov til å gifte seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere