RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens dødeligste krig

Fire millioner mennesker har mistet livet siden konflikten i Kongo begynte i 1998.

Dette gjør krigen til den dødeligste i verden siden andre verdenskrig. Formelt sett er konflikten over, og en fredsavtale ble inngått for mer enn tre år siden. Landets første reelle valg på 40 år skal etter planen avholdes i sommer, og det har kommet internasjonale fredsbevarende styrker til landet.

Men lidelsene til folket i Kongo fortsetter, melder Time magazine. Kampene pågår fortsatt øst i landet, der grupper av opprørere plyndrer, voldtar og dreper. Den kongolesiske hæren har gjennomført henrettelser og rasert landsbyer.

Enda dødeligere enn selve kamphandlingene er sideeffektene av krigen. Landet er herjet av dårlig sanering, sykdommer, feilernæring og korrupsjon. Mange er internt fordrevne.

I en artikkel denne uken kaller Time magazine Kongo «like farlig og ustabilt som noen gang tidligere, det vil si, blant de verste stedene på jorden.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere