RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens dummeste søksmål

Sist oppdatert:
En dommer er kåret til USAs griskeste saksøker etter at han krevde flere hundre millioner for en forsvunnet bukse.

(iBergen.no) Nok en gang har Stella Awards kåret de mest absurde søksmålene i USA det foregående året, og denne gangen er det en av rettsapparatets egne som har utmerket seg som særdeles grisk hinsides all fornuft.

Du kan se video av den oppsiktsvekkende rettssaken ved å trykke på videovinduet øverst i denne artikkelen.

Snublet hos gammel dame
Men vi begynner med tredjeplassen.

For i 2007 gikk den til forsikringsselskapet Sentry Insurance Company. Wisconsins «Meals on Wheels»-program har forsikret sine ansatte for yrkesskader i selskapet, og da en av deres frivillige mat-leverandører skled i en oppkjørsel ble det full ballade. Den skoløse «MoW»-representanten tråkket ut i veistubben foran en 81-årig kvinnes hus og falt, til tross for at oppkjørselen nylig var måket ren for snø.

Sentry måtte betale for den påfølgende legebehandlingen og krevde pengene tilbakebetalt av den 81-årige huseieren. Hennes huseierforsikring kunne dekket kravet, men fordi Sentry navnga henne som ansvarlig i søksmålet, måtte hun personlig stilles for retten.

Drept i fylla
Andreplassen i kåringen er hakket værre.

Den er det familien Hornbeck som stikker av med. Robert Hornbeck var en hjemvendt Irak-soldat som gikk på rangel en natt. Stupfull og ute av stand til å gjøre rede for seg, forvillet han seg inn i hotellets serviceområde. Han overså et advarselsskilt tydelig markert med «fare» og krabbet inn i et ventilasjonsanlegg for å legge seg til å sove ut rusen.

Da maskinen startet, ble han kuttet stygt og omkom av skadene. Den tragiske hendelsen fikk familien hans til å saksøke hotellet for ti millioner dollar, som i norske kroner utgjør 55.090.000.

Bukseløs dommer
Men ingen av disse kan måle seg med førsteplassen.

Muligens har Roy L. Pearson Jr. (57) latt seg inspirere til å skaffe lett-tjente penger via sitt yrke som dommer. Etter å selv ha dømt i det ene syke søksmålet etter det andre, dro han renseriet sitt for retten og forlangte at de skulle erstatte en tapt bukse. Krav: 65.462.500 dollar! Som er intet mindre enn 360.632.913 kroner!

Dommeren, som var sin egen advokat, gråt sine modige tårer under rettssaken og forklarte hvilken belastning det var for ham at buksen var forsvunnet. De imponerte imidlertid ikke hans dommerkollega, som kalte saken en trakassering av det saksøkte renseriet. Pearson fikk refs for dårlig dømmekraft og tapte saken. Men han ga seg ikke. For han anket til neste rettsinstans, der saken fortsatt befinner seg.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere