RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens eldste ektepar

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Til sammen er de 205 år og 293 dager gamle. Nå har ekteparet Brown i Philadelphia oppnådd status som det eldste levende gifte paret i verden.

Herbert Brown på 105 år overlevde fangenskap i en konsentrasjonsleir i Dachau i 1938, og sammen med sin kone Magda (100) og datteren flyktet de til London og videre til USA. 9. juni i år ble de to havnet de to i Guinness Rekordbok for å være det eldste levende gifte paret, melder Reuters.

Vant med noen dager
Andre ektepar har vært gift lengre enn Herbert og Brown, som giftet seg i 1930, og enkelte personer er eldre. Men med sine nesten 206 år sammenlagt er de det ekteparet i verden som er eldst sammenlagt.

Men rekorden kom ikke uten problemer. For uken før ekteparet Brown fikk den gjeve tittelen, var det britene Percy og Florence Arrowsmith, som også var 105 og 100 år som eldst. Men så kontaktet Brown-ekteparet Guinness Rekordbok og la frem bevis på at de slo Arrowsmith med noen få dager. Få dager senere, 13. juni, døde Percy Arrowsmith.

Sunn mat og ingen alkohol
Og oppskriften på et langt og godt liv er ifølge Brown-ekteparet ingen drikking eller gambling, samt sunn mat.

- Vi har aldri kranglet, kun diskusjoner. Det var et rolig liv, sier Magda Brown til Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere