RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens rikeste på billigjakt

Sist oppdatert:
Mens kredittkrisen lammer verdens investorer, planlegger Warren Buffett storoppkjøp.

Investoren Warren Buffett har slått hver eneste store børsindeks i USA med dusinvis av oppkjøp gjennom investeringsselskapet Berkshire Hathaway Inc. Nå ser han ut til å øke forspranget til konkurrentene, skriver Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

Mens kredittkrisen har satt andre oppkjøpere på sidelinjen, har Buffett nemlig mer enn 40 milliarder dollar å rutte med. I et USA på randen av resesjon, forventer investorer at Buffett vil bruke Berkshires kontantbeholdning til å gjøre gode handler.

- Urolighetene jobber for ham
Et husmarked nede i den kraftigste bølgedalen de siste 25 årene har satt bremsene på for økonomien. Samtidig har markedsverdien til Berkshire har steget med 22 prosent på New York-børsene de siste 12 månedene.

- Buffett har likviditeten andre mangler, sier Mohnish Pabrai, grunnlegger av de California-baserte investeringsfondene Pabrai Investment Funds til Bloomberg.

Pabrai forvalter 600 millioner dollar og har aksjer i Berkshire.

- Urolighetene jobber til fordel for ham. Dette er et perfekt marked for Berkshire, sier Pabrai.

Aldri splittet aksjer
Da 77 år gamle Buffett tok over Berkshire på 1960-tallet, var selskapet en tekstilprodusent med dalende formkurve. Buffett omdannet det til å bli verd 200 millioner dollar ved å investere forsikringspremier i aksjer og selskaper. Buffett eier en tredjedel av Berkshire, noe som gjør at Forbes Magazine utropte ham til verdens rikeste person i mars.

Buffett møter sine 27.000 investorer fra hele verden i Nebraska denne helgen.

Dagen da Buffett tok kontrollen over Berkshire Hathaway i 1965, lå kursen på 18 dollar per aksje. Berkshires A-aksjer var ved børsslutt i går verdt 133.900 dollar på New York-børsen. Foruten Buffetts nese for gode investeringer skyldes den høye kursen at han aldri har splittet aksjene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere