*Nettavisen* Nyheter.

Verdens største!

STOR GUTT: Titan er verdens høyeste hund, her med eier Diana Taylor og beviset på tittelen. Foto: Crissy Pascual (AP)

Han er blind, døv og epileptisk – og verdens høyeste hund.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Torsdag ble grand danoisen Titan kåret til verdens høyeste hund, det melder AP . Guinness rekordbok hadde ikke besatt tittelen siden den forrige rekordholderen døde i sommer, og flere hunder har vært med i kampen om tittelen . Nå er Titan offisielt størst. Han bor i San Diego med matmor Diana Taylor.

Torsdag 12. november ble 30 rekorder akseptert av Guinness, der Titan blant annet fikk selskap av den norske pepperkakemannen som er 7 meter høy.

Les også: Er hunden din smart?

Les også: Så lik er du hunden din

2 meter høy
Tiitan veier 82 kilo og mankehøyde er 106 cm. Hodet rager 20 cm over det igjen, sier en talsmann fra Guiness til AP. Titan sliter med en rekke helseproblemer, og får ikke lov å reise seg på bakbeina. Det er kanskje like greit, for da hadde han nådd 2 meter, anslår eier Diana Taylor.

Titan er så stor at barn tror han er en hest eller okse.

Hun fikk Titan som valp fra Tennessee Great Dane Rescue, som omplasserer hunder. Da kunne Titan fortsatt se på ett øye, og siden han er døv var løsningen å kommunisere med tegn.

Fire år etter er den adopterte og syke valpen kåret til verdens største hund.

Les også: Her er verdens styggeste

Akupunktur og kiropraktor
Siden Titan ble blind kommuniserer han med eieren ved hjelp av berøring. Hver tredje uke må han til akupunktur og kiropraktor. Trass alle problemene med helsa henger ikke kjempen med hodet.

– Titan er magisk, sier eieren. – Han gjør ikke så mye ut av seg, er rolig og har et utrolig gemytt. Titan går godt overens med alle hunder, også de bitte små, sier hun til AP.

Titan skal feire med favorittmaten sin, kake med bananer og eplesaus, skriver Sign On San Diego.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag