RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Verdens styggeste hund» er død


Zsa Zsa, den engelske bulldoggen som vant Verdens styggeste hund-konkurransen i California i juni, er død. Foto: AP / NTB scanpix.
Zsa Zsa, den engelske bulldoggen som vant Verdens styggeste hund-konkurransen i California i juni, er død. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: ( NTB scanpix )
Tiden i rampelyset ble kort for Zsa Zsa, som nylig ble kåret til verdens styggeste hund. Den engelske bulldoggen fra Missouri i USA gikk bort tirsdag.

Zsa Zsa ble ni år gammel, og sovnet stille inn tirsdag morgen, forteller eieren Megan Brainard.

– Jeg er fortsatt i sjokk. Jeg har ennå ikke greid å ta innover meg at hun vant konkurransen og ble berømt, sier hun til CNN.

Hunden vant stygghetstittelen under en konkurranse i Petaluma i California forrige måned.

Brainard fortalte da at hunden siklet mye fordi den hadde problemer med å holde tunga i munnen. Fortennene var nesten horisontale, og hunden hadde også et framtredende overbitt.

Rasen engelsk bulldogg er kjent for sin personlighet, men ved siden av dette er rasen også svært omdiskutert på grunn av sitt utseende og de medfølgende helseproblemene.

En stor andel av valpene må forløses med keisersnitt på grunn av tispas smale bekken. Ekstremt underbitt fører til pusteproblemer og tannproblemer. Rasen får lett infeksjoner i hudfoldene over snuten, og det er også meldt om problemer med øynene og hjertet, skriver Store norske leksikon.

Til tross for dette er rasen populær og har blitt mer populær de senere årene.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere